نویسنده:حمید تقوی ، زمان مطالعه 10 دقیقه
برند چیست؟
BRAND یا BRANDING به معنی “نام تجاری” در زبان فارسی پایه و اساس یک
کسب و کار است.نام تمام برترین برندهای ایران و جهان که به گوش شما میرسد دقیقا همان برند و نام تجاری آن برند و تجارت است.
اَپِل،نایک،آدیداس،مایکروسافت،تسلا،آمازون،کوکاکولا،پپسی،مک دونالد،دیجی کالا و… برند این شرکت ها هستند یا اگه بخواییم ساده تر صحبت کنیم،نام تجاری آنهاست.
شاید فکر کنید که نام تجاری و برند فقط مخصوص شرکت هاست اما این فکر اشتباه است!
برای مثال نام بازیکنان مطرح دنیا مثل کریستیانو رونالدو،لیونل مسی،لوییز سوارز و… نیز برای آنها برند محسوب میشود.
یا در مثالی دیگر در حوزه کسب و کار و موفقیت،دارن هاردی،برایان تریسی،ژان بقوسیان،جیم ران،آنتونی رابینز و … نیز برای آنها برند به حساب می آید.مثلا اگر شما به کتاب فروشی بروید و کتابی ببینید که نویسنده آنها جیم ران است به احتمال زیاد آن کتاب را خریداری میکنید چون نام جیم ران برای ایشان برندسازی شده است.
البته به این مورد “برندسازی شخصی” یا “پرسونال برندینگ” میگویند.

برند قوی چه ویژگی هایی دارد؟
برند قوی ویژگی های زیادی دارد که اگر بخواهیم همه آنها را نام ببریم یک کتاب میشود!اما در این مقاله به مهم ترین ویژگی های یک برند قوی میپردازیم.
شهرت:
اولین ویژگی یک برند قوی شهرت آن برند هست.اگر باز بریم سراغ مثال های واقعی،میتونیم به بعضی حوزه ها و بعضی برند ها اشاره کنیم:
آبمیوه صنعتی:وقتی اسم آبمیوه صنعی با قوطی فلزی میاد احتمالا به یاد برند “رانی” می افتید!در صورتی که رانی تنها یک شرکت است نه اسم آبمیوه قوطی فلزی!
و یا مثال شرکت “ساندیس” که آن هم تنها یک شرکت است نه اسم آبمیوه پاکتی.
ماءالشعیر:در حوزه ماءالشعیر احتمالا به یاد شرکت “دلستر” می افتید.
موبایل:در این حوزه اولین برندهایی که یادمان می آید برند های اَپل و سامسونگ هست.
خرید اینترنتی:دیجی کالا
آموزش کسب و کار:شرکت مدیر سبز
و همینطور مثال های دیگر که بالفاصله بعد از اینکه شما به یاد ان حوزه
می افتید.
معروف ترین شرکت هارا به یاد میتورید و به احتمال زیاد اگر قصد خرید داشته باشید از همین شرکت ها خرید می کنید.
نتیجه واضح است،شهرت هر برند در حوزه کاری خود نه تنها باعث اعتبار بیشتر و پیدا کردن فرصت های جدید باعث درآمد بسیار بالا تر میشود.
مثل قوی ترین ها کار کنید:
کدام برند معروف دنیا را سراغ دارید که قوی شده باشد و قوی کار نکرده باشد؟!
احتمالا هیچ موردی یادتان نمی آید.طبیعی هم هست برای بهترین بودن با بهترین کار ها را کرد،برای قوی شدن باید قوی کار کرد.
اگه در حوزه کاری هستید که رقیبان قوی ای دارید که روزی 15 ساعت کارمیکنند با روزی 3 ساعت کار به هیچ وجه نمیتوانید به آنها برسید.
البته این مورد نباید باعث دلسردی شما شود.مثلا اگه میخواهید وارد حوزه آموزش کسب و کار شوید این اشتباه است که بگویید شرکت مدیر سبز خیلی شرکت قوی است و من به هیچ وجه نمیتوانم به آن برسم.این یعنی نا امیدی.
همینطور که شرکت های قوی الان بسیار قدرتمند هستند زمانی که شروع به کار کردند مثل شما امکانات کمی داشتند اما “قوی” کارکردند.
چه اول کارتان باشد چه پنج سال بعد از شروع باید قوی کار کنید و تمام خودتان را بگذارید.
در ادامه بپردازیم به سه تا از مهم ترین عوامل ساخت یک برند قوی:
1.سیستم سازی:
یکی دیگر از مواردی که باید برای برندسازی قوی به کار گرفته شود سیستم سازی یا همان شبکه سازی قوی است.
توجه کنید که این مورد هم ممکن است باعث دلسردی شما شود که فلان شرکت 300 کارمند دارد و من تنها نمیتوانم به آنها برسم اما هیچ وقت یادتان نرود اَپل توسط استیوجابز در اتاق کوچکی تک و تنها شروع شد.نه تنها اپل بلکه میتتوان گفت تمام شرکت های بزرگ همین بوده اند.
اول کار ممکن است تا مدت ها تنها کار کنید اما یکی از اصلی ترین مواردی که بعد از مدتی کار خویش محور برندهای بزرگ دنیا را به این جایگاه رساند،سیستم سازی بوده است.
سعی کنید بهترین کارمندان را استخداخم کنید.اگر در این فکر هستید که کامندان خوب حقوق بالا میخواهند و شما نمیتوانید آنرا بپردازید،باید به این جمله آقای دارن هاردی توجه کنید:درجه یک ها مجانی اند!
آقای دارن هاردی در کتاب دیوانگان ثروت ساز(برای خرید این کتاب ضربه اینجا ضربه بزنید)توضیحات زیادی درباره سیستم سازی داده اند که یکی از معروف ترین جمله های این کتاب همین است،درجه یک ها مجانی اند.
شما عزیزان نیز میتوانید در مقاله استخدام کارمندان درجه یک در سایت آکادمی تقوی مطالعه و با نحوه استخدام کارمند درجه یک تا حد زیادی آشنا شوید.
2.محصول باکیفیت:
برای بار چندم تکرار میکنم این جمله رو تکرار میکنم،برای قوی شدن باید قوی کار کنید.
اگر میخواهید با بزرگ ترین برندهای حوزه کاری خودتان رقابت کنید باید محصول باکیفیت ارائه کنید.باز هم این رو تکرار میکنم که مقایسه شمایی که اول کارتان است با شرکت و برندی که ده،بیست،سی سال است که فعالیت دارد اشتباه است پس اشتباه متوجه نشید اگر میگم باید قوی کار کنید منظور این است که تمام تلاش خود را به کار بگیرید که در سطح خودتان نهایت آن باشید.
اَپل هیچگاه نماتوانست با نوکیا رقابت کند اگر استیوجابز تمام خود را نمیگذاشت!پس از چندسال دیدیم که اَپل از نوکیا در سطح خیلی بالاتری قرار گرفت.پس توقع موفقیت یک شبه نداشته باشید.
3.بازاریابی:
موضوع بعدی که باید آنرا جدی بگیرید بحث بازاریابی است.اگر بهترین محصول را هم ارائه کنید اما بازاریابی بلد نباشید و انجام ندید کارتان دشوار میشود و موفقیتتان به تاخیر نسبتا زیادی می افتد.مردم علم غیب نه داشته و ندارند که از وجود شما باخبر شوند.
بعد از آنکه بهترین محصول در سطح خودتان را ارائه کردید بهترین بازاریابی را در سطح خود و مشتریانتان انجام میدهید.

اولویت بندی:
شاید برایتان سوال باشد از بین مواردی که عرض کردیم،یعنی سیستم سازی،ارائه محصول باکیفیت و بازاریابی اولویت بندی زمانی آن چگونه است.
اولویت آنرا ها را به این صورت میتوان چینش کرد:
1:ارائه محصول باکیفیت
2:بازاریابی
3:سیستم سازی
دلیل این اولویت بندی زمانی این است که شما نمتوانید محصول ضعیف ارئه کنید و توقع بازدهی بازاریابی خوب را داشته باشید.حتی اگر اول کار بازدهی خوبی بگیرد با ارائه محصولات ضعیف به هرمشتری فقط یکبار میتوانید بفروشید.
پس نتیجه میگیریم؛اول محصول باکیفیت موجود یا تولید کنید،سپس بازاریابی انجام دهید تابرندتان شناخته شود و بعد از آن وقت سیستم سازی برای ضخیم کردن تنه برند قوی تان است!
ساخت برند قوی عواملی زیاد دیگری همچون سخت کوشی صاحب برند،مهارت های ایشان و … دارد اما طبق تجربه و تحلیل خودم از بزرگ ترین برنده های ایران و جهان به سه تا از مهم ترین عوامل ساخت برند قوی اشاره کردیم.